Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Εσύ σε ποια ομάδα θα είσαι μετά τον covid19?

 Ο κόσμος όπως τον ξέραμε χάθηκε, ήρθε η πανδημία και μας τον πήρε. Όταν τελειώσει αυτή η ιστπρία ένας νέος κόσμος μας περιμένει που θα τον έχει αντικαταστήσει. Θα είναι διαφορετικός και απρόβλεπτος όμως κάποια πράγματα μπορούμε ήδη να τα μαντέψουμε, όπως την τηλεργασία και την απομακρυσμένη εκπαίδευση, όμως δεν ξέρουμε ακριβώς πως θα είναι τα πράγματα. Αυτή την στιγμή περιμένουμε όλοι να δούμε πως θα εξελιχθεί.

Όσο ήμασταν κολλημένοι στα σπίτια μας υπήρχαν 2 ομάδες

1)στην πρώτη ομάδα είναι οι άνθρωποι που έβλεπαν netflix όλη μέρα, τρώγανε πίτσες κα γλυκά όλη μέρα, δεν φορούσαν τίποτα άλλο εκτός από πιτζάμες.

2)στην δεύτερη ομάδα είναι αυτοί οι άνθρωποι που αντιμετώπισαν το κλείσιμο στα σπίτια σαν ευκαιρία. Δημιούργησαν ρουτίνες φυσικής κατάστασης στο σπίτι, έναν κανονικό ύπνο, πρόγραμμα εργασίας. Χρησιμοποίησαν το χρόνο για να εκπαιδευτούν με σεμινάρια και χόμπι.


η ομάδα 1 θα εισέλθει στην νέα πραγματικότητα πιο συγχυσμένη και κουρασμένη, απαισιόδοξη, με 10 κιλά παραπάνω

η ομάδα 2 θα είναι πιο αισιόδοξη, ισχυρή και έτοιμη για τον κόσμο που μας περιμένει. Δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να εξασφαλίσουν την εργασία τους.

όλοι μας έχουμε να επιλέξουμε : σε ποια ομάδα θέλουμε να είμαστε?

όλοι μας θέλουμε να είμαστε στην ομάδα 2 , δεν είναι εύκολο όμως. Είναι δύσκολο να πείσεις τον εαυτό σου να σηκωθεί από το κρεβάτι, όταν δεν έχεις να πας πουθενά και να κάνεις τίποτα, επειδή απολύθηκες από την δουλειά των ονείρων σου, ή επειδή η εταιρεία που ήθελες σου έκλεισε την πόρτα, όταν δεν έχεις ιδέα πως θα πληρώσεις τους λογαριασμούς που τρέχουν.

όλος ο κόσμος περνάει τα ίδια. Αν δεν είχατε τους πόρους ή τον χρόνο να κάνετε κάτι τόσα χρόνια τώρα είναι η ευκαιρία σας. χρησιμοποιήστε το χρόνο αυτό για να βελτιώσετε την καριέρα σας, αν υπήρχε μια στιγμή να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα αυτή θα ήταν ΤΩΡΑ!

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν σας ότι έξω τα πράγματα δεν είναι άσχημα, ναι είναι! αλλά ας χρησιμοποιήσουμε αυτό το χρόνο δημιουργικά και με σύνεση. 

Οι ψυχολόγοι λένε ότι αν ένα άτομο είναι καταθλιπτικό, μιας από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες είναι η άσκηση. ""πως θα μπορούσα να γυμναστώ τώρα? είμαι τόσο κουρασμένος και μελαγχολικός..."

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΌΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου