Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΠΟΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ


 Το δέρμα έχει τα δικά του προστατευτικά φίλτρα ενάντια στον ήλιο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οξέα όπως η ρετινόλη θα πρέπει να αποφεύγονται πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο. Τα οξέα καταστρέφουν περισσότερο από ό, τι επισκευάζουν τη στοιβάδα του δέρματος, αποδυναμώνοντας το μεταβολισμό της και καθιστώντας το πιο ευάλωτο σε βακτήρια και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Τα οξέα απολέπισης όπως το γαλακτικό, το γλυκολικό και το σαλικυλικό αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, αφήνοντας το κατώτερο στρώμα, έπειτα στην πρώτη γραμμή, ανυπεράσπιστο ενάντια στην UV.

Επειδή η βιταμίνη C μπορεί να αυξήσει τη φωτοευαισθησία, καθιστώντας το δέρμα πιο εύθραυστο στο πρόσωπο της UV, θα πρέπει να αποφεύγεται σε περίπτωση ευαίσθητου θέματος ή προτιμάται το βράδυ. 

Ιδανικά, είναι απαραίτητο να στραφούμε σε συστατικά που ηρεμούν τον ερεθισμό, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, το οξειδωτικό στρες της έκθεσης στον ήλιο και βοηθούν στην επανεξισορρόπηση και ενυδάτωση του δέρματος.

Aloe vera είναι ένα τέλειο συστατικό μετά την έκθεση στον ήλιο. Έχει καλή επίδραση στο δέρμα και περιέχει ένα πλήθος θρεπτικών συστατικών (συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C και Ε (αντιοξειδωτικά), βιταμίνη Β12, φολικό οξύ, ένζυμα, λιπαρά οξέα και μέταλλα όπως το ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου