Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Είσαι στην εμμηνόπαυση και είσαι καλά

Σίγουρα πιστεύεις ότι ομορφιά, χαρά, σέξι διάθεση και εμμηνόπαυση δεν πάνε μαζί, σωστά? Οι λέξεις συνήθως που ακολουθούν την εμμηνόπαυση είναι κυκλοθυμική, ανήσυχη, αόρατη, καταθλιπτική και άσχημη. Σημασία έχει πως βλέπεις εσύ τον εαυτό σου! 

Αυτό που συνήθως βιώνεις αυτό δημιουργεί και την διάθεσή σου. Οι κοινωνικές πεποιθήσεις δημιουργούν την πραγματικότητά μας. Στην Βικτωριανή εποχή θεωρούσαν ότι ο γυναικείος εγκέφαλος συνδεόταν με την μήτρα τους και είχαν προδιάθεση για παραφροσύνη, γι΄αυτό και πολλές πέρασαν την εμμηνόπαυση σε κάποιο άσυλο, ενώ λόγο της ιατρικής άγνοιας εκείνη την εποχή θεωρούσαν θεραπεία την αφαίρεση των ωοθηκών. 

Σήμερα η εμμηνόπαυση εξακολουθεί να αποτελεί θέμα ταμπού και η στιγμή αυτή συνεχίζει να μας καθορίζει σαν "γυναίκες κάποιας ηλικίας..."

Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε γιατί συμβαίνει και είναι μέρος της ζωής της κάθε γυναίκας, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε πως θα το ζήσουμε. Τα συμπτώματα μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε σαν τρελή, άβολα και να προκαλέσουν σημαντική διαταραχή στην ψυχολογία σας και στην ζωή σας, αυτό που πιστεύετε όμως μπορεί να μετατρέψει την ζωή σας σε παράδεισο ή να την καταστρέψει.  Αν για παράδειγμα πιστεύω ότι είμαι άχρηστος σε κάτι, αυτό θα επηρεάσει τον τρόπο που το κάνω και μετά το αποτέλεσμα. Αν πιστεύουμε ότι η εμμηνόπαυση είναι κάτι πολύ κακό επειδή το πιστεύουν όλες οι άλλες γυναίκες εκεί έξω, τότε θα πέσουμε στην παγίδα και είναι δύσκολο να βγούμε. Αυτά που έχουμε ακούσει από τις γιαγιάδες και τις μητέρες μας υποσυνείδητα έχουν περάσει σ εμάς. Ας δούμε την εμμηνόπαυση ως μια θετική μεταμόρφωση και προσωπική ανάπτυξη.

ΑΣ ΣΥΝΔΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ  

Μοιραζόμαστε , μιλάμε και υποστηρίζουμε η μία την άλλη.

Ποιός είπε ότι δεν μπορείς να είσαι, χαρούμενη, σέξι, όμορφη στην εμμηνόπαυση?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου