Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Πως να ξεκινήσεις ένα blog




 Είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μου κάνουν εδώ και χρόνια. Δεν θα σου πω ότι είναι εύκολο ούτε ότι θα βγάλεις πολλά χρήματα άμεσα. Ξεκίνησα να ασχολούμαι μ αυτό πριν από περίπου 10 χρόνια με ένα άλλο Blog. Δεν βασίζονται σε ωραίες εικόνες αλλά σε ωραίο περιεχόμενο. Δεν μοιάζει το ένα με το άλλο και αυτό είναι καλό γιατί ο καθένας έχει δική του θεματολογία και γράφει με τον δικό του τρόπο. Χρειάζεται πολύ χρόνο, ενέργεια και πάθος.

Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη εκεί έξω, diy, μητρότητα, ομορφιά, μάρκετινγκ, διακόσμησης κ.α. Αρχικά καθίστε και γράψτε το όραμα σας γι΄αυτό το Blog. Υπάρχει κάποιος τομέας που έχεις εμπειρία και θέλεις να μοιραστείς με τον κόσμο? ή θέλεις να τους ψυχαγωγήσεις?

Αποφάσισε για το όνομα και τσέκαρε ότι δεν είναι δεσμευμένο από κάποιον άλλο. Σκέψου κάτι γενικό γιατί μπορεί αργότερα να αλλάξεις ή να προσθέσεις θεματολογία. Αποφάσισε κάθε πότε θα ανεβάζεις κείμενα στην αρχή είναι καλό να γράφεις 2-3 κείμενα την εβδομάδα και να το ενώσεις με άλλες πλατφόρμες π.χ. instagram, pinterest.

Το Blogging είναι κάτι αρκετά προσωπικό, βάζεις κομμάτι του εαυτού σου, ιδέες, μοιράζεσαι εμπειρίες,  απόψεις και πρέπει να είσαι πιστό σ αυτό. Η αυθεντικότητα και η αγάπη σου γι αυτό που κάνεις είναι το κλειδί.

Για μένα λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία να γράφω και είναι μια διέξοδος. Γίνεσαι μια παρέα με ανθρώπους που τους απασχολούν τα ίδια θέματα. Δημιούργησε όμορφες φωτογραφίες και βρες όμορφες λεζάντες που θα ήθελες και εσύ να διαβάσεις.

Σου δίνει την αίσθηση ότι δεν είσαι μόνος, υπάρχει αλληλεπίδραση με τον κόσμο με σχόλια και ερωτήσεις. Η σύνδεση είναι σημαντική με τον κόσμο , αφήστε τους να σας γνωρίσουν και πίσω από τα κείμενα .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου