Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Φτιάξε πρόγραμμα οργάνωσης ημέρας

 Οι συνήθειες είναι ωραίες αλλά το να αποκτήσεις ρουτίνες και δεν είναι και κάτι τόσο εύκολο. Δημιουργώντας ένα χρονοδιάγραμμα με καθημερινές εργασίες και δραστηριότητες θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις καλές συνήθειες και να είσαι πιο παραγωγική. Τι λες ξεκινάμε?


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΙΣΤΑΣ 

1)αρχικά γράψε στο χαρτί ότι χρειάζεται να κάνεις καθημερινά στο σπίτι και την δουλειά, αφιέρωσε 20-30 λεπτά χωρίς να προσπαθήσεις να τα βάλεις σε σειρά. 

Σημείωσε α) ότι κάνεις κάθε μέρα και β) ότι χρειάζεται να κάνεις. Αν σου είναι δύσκολο να τα θυμηθείς όλα, σημείωσε τα κατά την διάρκεια της προηγούμενης ημέρας. Ακόμα και το να πλένεις τα δόντια σου είναι μια ρουτίνα.

2)Σκέψου ποιά ώρα της ημέρας είσαι πιο αποδοτική και πιο δημιουργική. 

Ομαδοποίησε σ' εκείνες τις ώρες τις περισσότερες εργασίες, γιατί είναι λογικό ότι θα τα ολοκληρώσεις καλύτερα.

Το πρωί συνήθως μπορείς να βγείς να κάνεις τις εξωτερικές εργασίες, να βγάλλεις το σκύλο βόλτα, να μαγειρέψεις, να καθαρίσεις , να περπατήσεις, κτλ

Το μεσημέρι τα επίπεδα ενέργειας πέφτουν οπότε, μπορεί να εντάξεις βαρετές εργασίες όπως να απαντήσεις σε μηνύματα, να καθαρίσεις μπάνια, υπνοδωμάτια κτλ

Το βράδυ είναι καλύτερα να προετοιμάσεις την επόμενη μέρα, ρούχα, γεύμα για αυριανό πακέτο, καθάρισμα κουζίνας, πλύσιμο πιάτων κτλ

Μετά μπορείς να βάλλεις περισσότερες λεπτομέρειες στο πρόγραμμά σου

*********************************************************************************

    6 π.μ.: Ξυπνήστε, βουρτσίστε τα δόντια, και ντους

    6:30 π.μ.: Πρωινό

    7 π.μ.: Αφήστε το σπίτι

    7:15 π.μ.: Αφήστε τα παιδιά στο σχολείο

    7:30: Άφιξη στο γραφείο


***********************************************************************************

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ να αξιοποιήσεις πιο παραγωγικές σου ώρες για να κάνεις τις πιο δύσκολες δουλειές και τις πιο χαλαρές ώρες για τα πιο βαρετά.

Χρησιμοποίησε ρουτίνα που έχεις δημιουργήσει για 30 μέρες, πως νιώθεις?  πρέπει να προσαρμόσεις κι άλλα πράγματα ή να αφαιρέσεις? 

Άλλαξε τα και συνέχισε για άλλες 30 μέρες μέχρι να φτάσεις στο πρόγραμμα που σε ικανοποιεί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου