Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

το εμπόριο καταρρέει...

όσο ψωνίζεις απ τις μεγάλες αλυσίδες το εμπόριο καταρρέει...
όσο στηρίζεις τους κινέζους το εμπόριο κατερρέει...
όσο αγοράζεις ξενα brands το εμπόριο καταρρέει...

ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή.
Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, γνωστες, με πολλές επιλογές και πολλούς ορόφους, υπάρχουν στην Ελλάδα και οχι μόνο...συννενοούμαστε νομίζω. Ψωνιζεις? ΨΩΝΙΖΑ!

Λοιπόν τα πράγματα απ την άλλη πλευρά του νομίσματος είναι εντελώς διαφορετικά! Οι επιχειρήσεις κλαίνε σίγουρα κάτι θα έχουν πάρει τα αυτιά σου. Χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν και κλείνουν, τι λες μπορούμε να τις κάνουμε περισσότερες? Μπορούμε να γεμίσουμε ξένες πολυεθνικές και κινέζους? ΜΠΟΡΟΥΜΕ , ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Πως θα σου φαινόταν αν στην γειτονιά σου έβλεπες μόνο κινέζους? Πως θα σου φαινόταν σε λίγα χρόνια να αγοράσουν το σπίτι σου και το αυτοκινητό σου γιατί εσύ δεν βγαίνεις οικονομικά?
Ρατσίστρια? Οχι, οκ μερίκες φορές αλλά είμαι ρατσίστρια με το άδικο, όχι για μένα, αλλά για σένα, και σενα και σενα...

Δεν υπάρχουν ελληνικές βιοτεχνίες? ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Δεν υπάρχουν ελληνικά προϊόντα? ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Δεν υπάρχουν ελληνικά ξύπνια μυαλά να φτιάξουν και να δημιουργήσουν? ΥΠΑΡΧΟΥΝ, για όσο ακόμα τους το επιτρέψουμε. Πότε τους στήριξες τελευταία φορά?

Συμβουλή: βρες μαγαζία μικρά να ψωνίσεις, σίγουρα αν κάνεις μια έρευνα αγοράς δεν είναι όλα ακριβά μπορεί να είναι στην γειτονιά σου ή στην δίπλα γειτονιά ή στην παραπάνω γειτονιά. Δεν έχει σημασία στηρίζεις μια Ελληνική οικογένεια! Δεν στα λέω σήμερα, τα τηρούσα και χτες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου