Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Πως να δημιουργήσεις έναν πιο υγιεινό χώρο εργασίας


Προσωπικά προσπαθώ για 1 πράγμα στη καθημερινότητά μου. Πως θα παραμένει ο χρόνος της μου ξεκούραστος, το οποίο έχει ως αποτέλσμα και την προσωπική μου ευεξία. Παρακάτω θα σας πω 4 μικρά μυστικά για να το καταφέρεις και εσύ.

1)αγόρασε την σωστή καρέκλα.Εδώ και πάρα πολλά χρόνια εργαζομουν με λάθος καρέκλες είτε στον χώρο εργασίας μου σαν ιδιωτική υπάλληλος είτε στο σπίτι. Όσο απλό και αν σου ακούγεται αγοράζοντας την σωστή καρέκλα γλύτωσα από πολλα προβλήματα, όπως πόνους στην μέση, στον αυχένα και στην πλάτη.

2)Κάντε διαλείμματα με κίνηση. Αν δουλεύεις από 6-10 ώρες πρέπει να κάνεις συχνά διαλείμματα.(μπορείς να τηρήσεις τον κανόνα των 90 λεπτών). Κάνε μια μικρή βόλτα μερικών λεπτών και κάποιες ασκήσεις για να τεντώσεις το σώμα σου.


3)Βεβαιώσου ότι το γραφείο είναι στο σωστό ύψος και ο υπολογιστής στην σωστη απόσταση.

4)Πάρε εργονομικά αξεσουάρ. Μπορεί να μην σου αρέσει το laptop stand αλλά κρατάει τον αυχένα σου και τα μάτια σου στην σωστή θέση. Διατήρησε τους βραχίονες σου επίσης με το σωστό αξεσουάρ στην σωστή θέση ειδικά εαν δουλεύεις πολλές ώρες με υπολογιστή. Τα ωφέλη θα είναι τεράστια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου