Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Σεμινάρια Συναισθηματικής Διαλεκτικής



Όλα ξεκίνησαν πριν από 2 χρόνια περίπου...

Αφορμή μια εκπομπή στην τηλεόραση που είδα να παρουσιάζουν τον Στέλιο Καλαθά και τα σεμινάρια "Συναισθηματικής διαλεκτικής".
Είπα αμέσως... σ' αυτά τα σεμινάρια μια μέρα θα πάω και εγώ!!!...θυμάμαι όσο έβλεπα το θέμα, μου ξυπνούσε μνήμες & παράλληλα το μυαλό μου γυρνούσε στο σχολείο, τότε που δεν έβγαινα από την τάξη να παίξω με τα υπόλοιπα παιδάκια, γιατί ντρεπόμουν, στις πρώτες μου δουλειές που δεν μπορούσα να διεκδικήσω τα δικαιώματά μου γιατί φοβόμουν, όσο μεγάλωνα οι κρίσεις πανικού μου χτύπησαν την πόρτα, γιατί πλέον αγχωνόμουν...

Δύο χρόνια μετά, πήρα την απόφαση...αφορμή μια συνάντηση στο θέατρο, για να μου θυμίσει ότι κάτι είχα ξεχάσει να κάνω. Εξ΄άλλου το είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου τότε.
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ...

Μπήκα δειλά στην είσοδο...με τα χέρια σταυρωμένα και τα πόδια καρφωμένα στο πάτωμα.
-Χαλάρωσε Έλενα, ήταν το πρώτο που ήρθε και μου είπε...
Μα τι έπαθα ξαφνικά, σκέφτηκα από μέσα μου. Γύρω μου περίπου 20 άτομα, αγκαλιαζόντουσαν ανταλλάζοντας ευχές για τον νέο χρόνο....Πως είναι δυνατόν να χαλαρώσω?

Με πήρε στην άκρη να μου μιλήσει...Επιτέλους, τώρα έχω και εγώ κάποιον να μιλήσω. Ένιωθα ότι δεν είμαι πια μόνη μου, όλα όσα άκουγα με βοηθούσαν να επανέλθουν οι παλμοί μου στα λογικά τους. 
-Είμαστε μια παρέα εδώ... 
και όσο μου μιλούσε τόσο καλύτερα ένιωθα... Μέχρι την στιγμή του πρώτου κύκλου...
-Ξέρεις Έλενα, εδώ όποιος έρχεται μας λέει κάποια πράγματα για τον εαυτό του χωρίς να τον ρωτάμε εμείς, μας λέει ότι θέλει...

Αυτό ήταν!!!
Δύο επιλογές είχα μόνο... ή μια ήταν να λιποθυμήσω και η άλλη να ανοίξω το στόμα μου και να μιλήσω για μένα. Επέλεξα το δεύτερο...Μετά όλα άλλαξαν!

Οι ασκήσεις χαλάρωσης που κάναμε στην αρχή, ήταν λυτρωτικές για να με κάνουν να ξεχάσω  το άγχος μου αλλά και όλα τα προβλήματα που κουβαλούσα μαζί μου σε όλη την διαδρομή. Η μια διαδικασία διαδεχόταν την άλλη, και η κάθε καινούργια ήταν πιο ενδιαφέρουσα από την προηγούμενη.
Δεν έχεις χρόνο να κάνεις σκέψεις γιατί θες να ρουφήξεις και κάτι από το κάθε "παιχνίδι-διαδικασία -τέλειο!"
Πόσα πράγματα έμαθα μέσα σε 2 ώρες. Κάθε φορά είναι όλα διαφορετικά, δεν βαριέσαι ποτέ!
Λίγο πριν φύγω είχα μιλήσει σχεδόν με όλα τα παιδιά της ομάδας, είχα συνεργαστεί μαζί τους, είχα μάθει και εγώ πράγματα γι εκείνους...Με κάλεσαν και για καφέ...Ανυπομονούσα να έρθει  η μέρα που θα συναντηθούμε ξανά!!!

Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να μου χαρίσω το 2015!
....Τελικά ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ "ΒΡΕΙΤΕ"!





Τα άτομα που συμμετέχουν στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής, ανακαλύπτουν τη θερμή και ουσιαστική επικοινωνία μέσα από λόγο-διάλογο, από μουσική και κίνηση, αλλά και μέσα από την επαφή τους με σημαντικούς συγγραφείς και κείμενα του παγκοσμίου θεάτρου.Η μέθοδος αποτελείται από ξεχωριστές ενότητες και περιλαμβάνει ασκήσεις:Διαφραγματικής αναπνοής και υποκριτικής, στοιχεία αυτοσχεδιασμού, γλώσσα σώματος, ικανότητες επικοινωνίας, σκηνική  παρουσία, ορθοφωνία, θεατρικό παιχνίδι, διαχείριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση αυτοπεποίθησης και διαμόρφωση προσωπικής εικόνας.



4 σχόλια:

  1. Κοριτσάκι μου γλυκό, τι ωραία που τα γράφεις!!
    Κάπως έτσι ήταν η αρχή για όλους μας...Όλοι βιώσαμε αυτό τη λαχτάρα να δώσουμε κάτι παραπάνω στον εαυτό μας, αυτή την αμηχανία της πρώτης συνάντησης, τη λύτρωση των ασκήσεων, τη γνωριμία και το δέσιμο με τους υπολοίπους... Ο Στέλιος έχει έναν υπέροχο τρόπο να σε βοηθάει να χρησιμοποιείς τα φτερά της ψυχής σου... ξανά... και ξανά! Γιατί οι αμήχανες στιγμές θα είναι πολλές, αλλά εσύ θα ξέρεις να πετάς και λίγο καλύτερα κάθε φορά! Και θα νιώθεις όλο και πιο άνετα να τολμάς..!! Είναι πραγματικά υπέροχο ταξίδι και χαίρομαι που είμαστε συνταξιδιώτες...και συν-ερευνητές! ;-)

    Ευαγγελία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ ευχαριστώ πολύ Ευαγγελία, χαίρομαι πολύ που είμαστε συνταξιδιώτες σ αυτά τα πολύ ωραία μαθήματα. Ο Στέλιος έχει υπέροχη ψυχή και είμαι σίγουρη ότι σε βάθος χρόνου θα βγούμε μόνο κερδισμένοι από αυτά. Ξέρω πως σίγουρα τα αισθήματα μου λίγο πολύ τα έχετε νιώσει όλοι σε κάθε νέο ξεκίνημα της ζωής σας. Και πλέον μετά και το δεύτερο μάθημα έχω γεμίσει περισσότερο και έχω τολμήσει ακόμα περισσότερο...έχω κάνει πράγματα που δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορέσω να κάνω. :)

      Διαγραφή
  2. Etsi einai.Kai ego opote aneveno athina kai kataferno esto na paravretho se ena mathima,erxomai anxomeni kai feugo toso xalari.Oxi mono apo tis askiseis xalaroseis alla apo to sinolo tou mathimatos kai enoeite kai apo tin thetiki aura pou metaferei o stelios kalathas.Sinxaritiria gia oli auti tin eksomologisei psixeis sou.
    Maria rodos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα και λίγα μαθήματα σε κάνουν να βλέπεις την ζωή αλλιώς...Η θετική ενέργεια και η θετική αύρα όπως λες σε γεμίζει πραγματικά και σου δημιουργεί μόνο θετικές σκέψεις για το μέλλον. Έχουμε τον πιο καταπληκτικό δάσκαλο! Να μας ξανάρθετε!!!

      Διαγραφή