Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ας μιλήσουμε για το επαγγελματικό μέλλον σου

Είσαι νέος και πηγαίνεις σε κάποια από τις τάξεις του λυκείου? Α πάρα πολύ ωραία να ξέρεις οτι θα θελα πολύ να βρίσκομαι στην θέση σου και θα το καταλάβεις μετά από χρόνια όταν θα βρεθείς εσύ στην δική μου!
Φτάνει η στιγμή εαν δεν εχει φτάσει ήδη, που θα πρέπει να έχεις αποφασίσει τι θα κάνεις, επαγγελματικά εννοώ. Χαρακτηριστικά να σου θυμίσω μια πολύ κλισέ ερώτηση που έστω και μια φορά θα σου έχει γίνει: τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις???
Να σου θυμίσω επίσης ότι εαν είσαι αγόρι σίγουρα στις πρώτες σου παιδικές επιλογες θα ήταν αστρονάυτης, πυροσβέστης, αστυνομικός...ενω εαν είσαι κοριτσάκι θα ήταν μπαλαρίνα, δασκάλα, μοντέλο...
Σ αυτή την φάση όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά! οποτε τι θα γίνεις? κάτι που σου αρέσει? κατι που έχει επαγγελματική αποκατάσταση, κατι που θα έχεις οικονομικές απολαβές? ή κάτι που θελουν οι γονείς σου?

ποιο είναι το κριτήριο που αποφάσισες? ποιος σε προέτρεψε να το αποφασίσεις? γνωρίσεις τα πάντα γύρω απο αυτό που αποφάσισες?

Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ οσο νομίζεις και αν δεν το ξέρεις είναι η πιο σημαντική απόφαση της ζωής σου μέχρι σήμερα. Αυτή που θα σε καθορίσει κιόλας για τα υπόλοιπα χρόνια , για κάποια χρόνια και όχι για πάντα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αξίες σου θα αλλάξουν. Για παράδειγμα μπορεί σε δέκα χρόνια να έχεις οικογένεια, πιστεύεις οτι θα θες τα ίδια πράγματα που θες σήμερα? Σου απαντάω λοιπόν πως ΟΧΙ, εκτος και αν η τωρινή σου απόφαση είναι απόλυτα συνειδητή.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να έχεις πολλά βιώματα, να είσαι αρκετά ώριμος/η και να γνωρίζεις πολύ καλά τις υποχρεώσεις του κάθε επαγγέλματος.

Αν δεν είσαι σίγουρος τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς κάποιον επαγγελματικό σύμβουλο που μπορεί σωστά να σε καθοδηγήσει και να βοηθήσει να κάνετε μαζί το ταξίδι προς την επαγγελματική σου κατεύθυνση. Η τελική απόφαση είναι πάντα δική σου , ομως η διαδρομή είναι μοναδική.

simvoulosergasias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου