Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

5 λόγοι γιατί ο καφές είναι ο καλύτερος φίλος του δέρματος


Ο καφές γενικά σε μεγάλες ποσότητες λένε ότι δεν κάνει καλό. Όμως διαβάζοντας και βλέποντας όλα αυτά τα χρόνια για το καλό που κάνει ο καφές και έχοντας κάνει χρήση πολλά spa για τις ευεργετικές του ιδιότητες, έχουνε καταλήξει από έρευνες στα εξής:

1)είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών
όταν μιλάμε για λάμψη και αντιγήρανση της επιδερμίδας τα αντιοξειδωτικά είναι ο βασιλιάς!
Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 1000 αντιοξειδωτικά σε μη επεξεργασμένους κόκκους καφέ, και εκατοντάδες ακόμα έχουν αναπτυχθεί κατά την διάρκεια του καβουρδίσματος. ΚΑΛΙΟ: βοηθάει στην διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών και εσωτερικά κρατάει τα κύτταρα ενυδατωμένα, ΝΙΑΣΙΝΗ: καταπολεμά την ακμή και τις ρυτίδες, ΜΑΓΝΗΣΙΟ: μειώνει τις φλεγμονές του δέρματος και προωθεί την ελαστικότητα και την υγρασία στο δέρμα, ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε: προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από την ακτινοβολία UV.

2)αντιγήρανση
μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμα και το χρησιμοποιούμε ως απολεπιστικό, ο καφές μπορεί να αποτρέψει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές και να αποτρέψει την ζημιά κολλαγόνου.


3)αντιφλεγμονώδες 
εκτός από την απολέπιση που μπορείς να κάνεις εαν τον τρίψεις στην επιδερμίδα σου, περιέχει καφεϊνη. Αυτό σημαίνει ότι η καφεϊνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα και μειώνει  την διόγκωση και τα πρηξίματα.

4)μειώνει την κυτταρίτιδα
όταν εφαρμοστεί πάνω στο δέρμα μπορεί να αφυδατώσει τα λιπαρά κύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι το νερό εξαφανίζεται από την επιφάνεια του δέρματος και έτσι ελαχιστοποιεί την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Μην ξεχνάτε είναι και πιο οικονομικό από τις κρέμες του εμπορίου.

5)αφήνει απαλό το δέρμα σας
όπως πολλές φυσικές θεραπείες για την απολέπιση, ο καφές κάνει φανταστική δουλειά, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και εξαλείφει τα ξηρά λεπτά κομμάτια από το δέρμα, λόγο του κρύου, ή του ξυρίσματος. Για ένα ωραίο αποτέλεσμα εφαρμόστε ένα scrub καφέ μια φορά την μέρα μετά το μπάνιο σας με ένα προϊόν που έχετε φτιάξει μόνοι σας ή έχετε αγοράσει.


*********************************************************************************
εάν έχετε δει αποτελέσματα από κάποιο προϊόν καφέ ή από κάτι που έχετε φτιάξει μόνοι σας με το συγκεκριμένο συστατικό και θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας, μπορείτε να το αναφέρετε από κάτω!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου