Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Ένα χωριό που αξίζει να επισκεφτείς τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σουΣε  υψόμετρο 800 μέτρων και με μόλις 160 κατοίκους το χωριό Ίσσαρις κατά την παλιά του ονομασία σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό, ένα από τα πιο γραφικά και καταπράσινα χωριά της επαρχίας της Μεγαλόπολης.

Χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακός οικισμός μιας και όλα είναι χτισμένα κατά αυτό τον τρόπο. Παντρεύεται άριστα με την φυσική ομορφιά που διαθέτει από καστανιές,  η οποία σου κόβει την ανάσα. Μια θέα που ανάλογα με τις φυσικές συνθήκες που επικρατούν και την χρονική στιγμή που την παρατηρείς σε ανταμείβει, γιατί το τοπίο δεν είναι ποτέ ίδιο.

Αν είσαι λάτρης της παράδοσης μπορείς να μείνεις στον ξενώνα Ισαραιϊκο σπίτι το οποίο έχει ανακαινιστεί χωρίς να χάσει ίχνος από την αρχοντιά του. Επιβλητικός δίπλα στην εκκλησία, στην κεντρική πλατεία του χωριού, σε περιμένει για να ξεκινήσεις τις αποδράσεις σου. Το ζεστό περιβάλλον του και οι άψογα μελετημένοι χώροι του, κλέβουν τις εντυπώσεις. Διαθέτει αίθουσα πρωινού, καθιστικό και ένα εκπληκτικό μικρό σινεμά που θα ολοκληρώσουν την διαμονή σας. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις ένα από τα πιάτα  της παραδοσιακής κουζίνας του.Μπορείς να αγοράσεις αγνά τρόφιμα από το μοναδικό παραδοσιακό παντοπωλείο του χωριού , να επισκεφτείς το λαογραφικό μουσείο και κάτσεις σε ένα από τα 2 καφενεία.

Αξίζει να επισκεφτείς τον Ναό της Αγίας Θεοδώρας σε μόλις 9 χλμ , ο οποίος αποτελεί μοναδικό φαινόμενο όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά για ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Ο λόγος είναι τα 17 δέντρα κυρίως βελανιδιές, τα οποία ευδοκιμούν στην στέγη του και φτάνουν τα 22 μέτρα ύψος.


Κάντε μια βόλτα από την αρχαία Λυκόσουρα, τα ερείπια του ναού της Δήμητρας , το Λύκαιο ιερό βουνό των Αρκάδων, το αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης και τον ποταμό Λούσιο στην Καρύταινα, ιδανικό για rafting και kayak


www.isareikospiti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου